10.7.2016

Pika-arvio: Deadpool (2016)


Mikä piristävä poikkeus Marvelin ja muiden studioiden jo vuosia suoltamaan melko tasaiseen supersankarileffojen massaan! Huomattavasti pienemmällä budjetilla toteutettu Deadpool on korkeammalla ikärajalla varustettu räävitön ja verinen toimintaleffa, joka loistaa juonta lukuunottamatta lähes kaikilla osa-alueilla.

Harmi, että juoni on tässä tapauksessa turhankin köykäinen. X-Men -universumiin sijoittuva leffa on melko tavanomainen origin-stoori, jossa kerrotaan miten Wade Wilsonista tulee kuolematon antisankari Deadpool. Rakkaustarinakin on mukana, mutta se on kieltämättä toteutettu tavanomaista hauskemmin. Ei juonesta varmaan sen enempää tarvitse selittää.

Leffan suurin ansio on Deadpool itse. Neljännen seinän toistuvasti rikkova rääväsuu on äärimmäisen hauska tapaus, ja Ryan Reynolds on selvästi löytänyt elämänsä roolin. Näyttelijä on omaksunut Deadpoolin hahmon valtavan hienosti ja pääsee samalla itseironisesti irvailemaan myös itselleen. Leffan pahikset ja oikeastaan kaikki muut hahmot ovatkin ikävä kyllä antisankariimme verrattuna melko valjuja.

Deadpool tietää olevansa elokuvahahmo, joten osansa moneen suuntaan sinkoilevasta kuittailusta saavat myös mm. leffan rajallinen budjetti muihin X-Men-elokuviin verrattuna sekä franchisen tunnetuin tähti Hugh Jackman. X-Men-fani saakin tästä taatusti monet hersyvät naurut.

Juonen köykäisyys on helppo antaa anteeksi, kun elokuva on muuten niin pirun viihdyttävä ja superhauska. Eivät nämä ansiot Deadpoolia aivan supersankarileffojen eliittiin nosta, mutta jatkon suhteen on potentiaalia vaikka kuinka.

Arvio: ★★★½

Traileri:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti