Info

Blogin pitäjä on pian kolmekymppinen leffafriikki, joka kirjoittelee elokuva-arvioita lähinnä omaksi huvikseen. Seurannassa on myös useita TV-sarjoja, ja vaikka blogi onkin pikku hiljaa alkanut löytää oikean muotonsa, on aivan mahdollista, että myös siltä puolelta tulee lisää juttua jatkossa. Lähinnä tarkoituksena on herätellä orastavaa kirjoitusinnokkuutta ja purkaa ajatuksia elokuvista tekstiksi, joten näppäimistö sauhuaa silloin kuin inspiraatio sattuu syttymään.

Pyrin kirjoittamaan arviot ainakin niistä elokuvista, jotka käyn katsomassa elokuvissa, mutta ajan ja innostuksen mukaan yritän kirjoitella myös kotona katsomistani rainoista. Leffasuositukset ovat toki erittäin tervetulleita, joten jos jotakuta kiinnostaa lukea mietteitäni jostakin tietystä rainasta, ei muuta kuin kommenttia blogiin tai Facebook-sivulle!

Suosikkigenreä minulla ei ole, ja ainakin lähtökohtaisesti olen valmis antamaan mahdollisuuden mille tahansa. Totaalisten kalkkunoiden katsomiseen ei tahdo kuitenkaan aika tai mielenkiinto riittää, joten luotan aika paljon puskaradioon päättäessäni, mikä elokuva on katsomisen arvoinen ja mikä ei. Toki myös elokuvan ohjaajalla tai näyttelijöillä on iso vaikutus katsomisintooni. Minua on silti melko helppo miellyttää, sillä lähtökohtaisesti leffan hyvät puolet vaikuttavat arvioihin enemmän kuin ne huonot. Näiden seikkojen myötä yhden tähden arvioita ei blogissa toistaiseksi taida olla ainuttakaan.

Arvioin yleensä leffat jotakuinkin näin:

★★★★★ = Mestariteos. Kuuluu suosikkielokuviin tai on varma ostos omaan kokoelmaan. Elämys, jossa ei ole paljonkaan vialla.

★★★★ = Loistava. Hieno elämys, jonka katsoisi mielellään uudestaankin. Viimeinen silaus jää kuitenkin uupumaan, tai elokuva vaatii toisen katsomiskerran.

★★★ = Ihan hyvä ja viihdyttävä, mutta monella osa-alueella olisi parantamisen varaa. Ei täysin sytytä.

★★ = Pettymys. Kyllä tällaisen silti kerran katsoo.

= Sontaa. Never again.

(Puolikkaita tähtiäkin annetaan, jos arvosanan antaminen osoittautuu hankalaksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti